”Det blev ungefär så besvärligt som jag hoppats på”

by

Den lilla sjöjungfrun har premiär på lördag och arbetet med kostymerna är i princip färdigt. Dramatenbloggen kollade läget med kostymören Sven Dahlberg.

Blev kostymerna som du tänkt dig?
– Nästan. Det blev några få förändringar jämfört med skisserna. Prinsen fick svarta pantalonger och skjortärmar, eftersom det blev för mycket fokus på hans underkropp. Jag ville också ge honom lite stringens, och skilja ut honom från hovfolket, som ju arbetar för honom, lite tydligare. Sammantaget blev kostymerna fantastiskt fina och väl utförda, jag är väldigt nöjd.

Vilka var de svåraste momenten?
– Fiskfjällstyget. Det var många vändor innan vi hittade rätt. Jag förälskade ju mig i ett mörkt musselaktigt tyg som skilde sig en del från skisserna, och det använde vi ett tag. Men tyget visade sig dels inte hålla måttet. Dels gick det sönder lätt, och dels såg det lite oformligt ut. Sjöjungfruarna blev för mycket som pansarvagnar.

Men tentaklerna gick relativt smidigt att utforma?
– Det blev ungefär så besvärligt som jag hoppats på. Och slutresultatet blev perfekt.

Tvivlade du på något under arbetet?
– Jag var orolig för att prinsessans tyg, ett litet mattare thaisiden, inte skulle komma fram bland alla de glansiga tygerna som de runt omkring henne bär. Men det gick bra.

Detta var första gången du arbetade på Dramaten. Hur var mötet med kostymavdelningen?
– Strålande! Först var jag chockad över att de var så många. Jämfört med andra teatrar är den stora skillnaden att Dramaten har en så väldig ansamling kompetens. Bara en sån sak att elektrikern hjälpte till med polypernas tentakler! Och utöver tillskärare och kostymtillverkare så finns det sadelmakare, hattmakare och allt man behöver. Och det är öppet och högt i tak, alla vill verkligen att det ska bli så bra som möjligt.

Ett svar to “”Det blev ungefär så besvärligt som jag hoppats på””

  1. Mona Wallin Says:

    Föreställningen av den Lilla Sjöjungfrun var fantastisk. Jättevacker! Och det var extra roligt att se kostymerna live efter att ha läst om tillverkningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 79 andra följare

%d bloggers like this: