Nässpray

by

Jag är beroende av nässpray. Pinsamt nog. Har lovat mig själv att skaffa läkarhjälp fär avvänjning innan sommaren. Tänker att bombardemanget av dagisbaciller måste lugna sig först så jag inte torskar direkt igen.

Häromkvällen insåg jag till min stora fasa att jag hade tappat sprayen som ALLTID ligger i min handväska. Och detta sju minuter innan ridån gick upp… Jag fick fullständig panik! Började vråla efter nässpray bland mina kollegor i hopp om att någon kanske hade en saftig förkylning, allergi eller vad som helst!

Till slut kom sufflös-Marie till min undsättning, och jag fyrade av en dubbel dos för säkerhets skull. Insåg i tystnaden som följde att jag hade blottat mitt missbruk helt ogenerat inför hela ensemblen.

nezeril_2

Detta är INTE en reklam för Nezeril.

Etiketter:

7 svar to “Nässpray”

 1. Marie Munther Says:

  Hej Alexandra!

  Jag heter Marie och är en kvinna på 35 år. Jag måste bara tala om att jag både känner igen och verkligen förstår den där paniken över att man inte har någon nässpray tillgänglig. Jag är precis lika beroende av nässpray som du fast jag använder Nasoferm för jag tycker den är skonsammare mot näsan, man blir inte lika sårig i näsan av den, dessutom får man inte ont av den heller, det är den gröna förpackningen. Jag kan ibland vända upp och ner på hela lägenheten i jakt efter nässpray när jag har slut. Så jag förstår precis den där paniken för man kan verkligen inte andas och man kan definitivt inte sova. Det blir helt stopp i näsan och man får nästan en kvävningskänsla. Dessutom blir man så torr i munnen när man måste andas bara med den.

  Men jag brukar också kunna sluta med nässpray under sommarhalvåren genom att jag trappar ner och tillslut behöver jag inte ta något alls men blir ändå lite små täppt på nätterna men det släpper när jag stiger upp. Brukar också få gå med lite huvudvärk första veckan utan nässpray. Just nu har jag inte använt nässpray på en hel vecka och jag hoppas det kommer hålla hel sommaren. Det håller så länge jag inte blir förkyld men när jag blir det, då måste jag bara ha nässpray för annars pallar jag inte och sedan är det kört. Förra sommaren lyckades jag inte sluta, så det är två år sedan nu som jag slutade sist, men jag har hållit på med nässpray till och från så länge jag kan minnas.

  Så jag vet hur jobbigt det är och jag förstår dig så väl. Det blir dessutom också väldigt dyrt i längden. Det är också en ganska pinsam grej och inget man pratar högt om egentligen. Men jag kände att jag måste komentera ditt inlägg och du ska veta en sak att detta är ganska så vanligt problem. Finns många fler än du och jag som är nässpraysberoende. Både kända och okända människor.

  Jag har aldrig sökt hjälp för detta för jag vet inte vad det finns för hjälp att få, men det kanske är något jag borde fundera över och ta reda på känner jag. Hoppas du får den hjälp du behöver för att sluta.

  Lycka till.

  Kram Marie

 2. Nemo Says:

  Rätt! Byt ut till Nosebuddy. Myyyycket bättre

  http://www.ortapoteket.se/product.asp?product=661

 3. sussi Says:

  Jag vet..man kan få tok-paniken om man inser att man missat att få med sig flaskan..men jag kör Nezeril ”menthol”..så attans stark att näsan nära nog slapper från ansiktet för en stund..Bra, då vet man att den gör jobbet!
  Är inte mogen för tanken av avveckla just yet..

 4. Carl Ljungberg Says:

  Ja, här får man veta både det ena och det andra
  om Dramatenstjärnorna. Jag tycker det varit en
  intressant läsning under veckan av Alexandras
  blogg, och tillhör man skådespelareliten är det
  nog rimligt att lönen är högre, men hade det gällt
  en vanlig Svensson så hade det varit en alldeles
  ordinär inkomst. Nu väntar jag bara på veckans
  höjdpunk nämligen kakreceptet! Hoppas det inte
  uteblir för jag vill gärna prova hur Alexandra
  Rapaport kakor smakar!

 5. åsa Says:

  hej…har också varit beroende till o från..ett bra ”avvänjningstips”är att köpa allergi nässpray m kortison (receptfritt) o saltlösning på apoteket..saltlösning kan du använda hur mkt som helst.Det tar nån dag men sen lättar täpptheten=)

 6. miia Says:

  Hej! Jag har med ett beroende av nässpray.Använt dagligen i ca 7år. Har alltid ett med mig och finns alltid ett i träningsväskan. Men har trappat ner lite nu, förr var det illa, tog nästan i förebyggande syfte, men det är ju helt galet tänkt! I tisdags kväll tog mitt slut och jag har haft feber så har inte kunnat ta mig till apoteket och köpa ett nytt. Så två nätter utan och hela onsdagen. Var jobbigt, men får se hur länge man klarar sig. Ska ju vara värst första dagarna/veckan.
  POjkvännen min var med beroende, men han klarade att sluta….

  Det är sjukt att man kan bli så beroende av något som nässpray….

 7. miia Says:

  föresten såg en kommentar om saltlösningstipset….. har med provat det, men har avrit så dum att dte funnits riktigt nässpray med (mitt är nasoferm)…..så då saltlösningen inte fungerat så har man tagit dte andra ändå…dumt, jag vet…

  Men saltlösningen finns även med Menthol, den lurar en lite mer…. ska faktiskt prova dte än gång till och inte köpa det vanliga nässprayet..

  vet inte om ni provat de här eucalyptospinnarna??? de man luktar på… helt värdelöst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 79 andra följare

%d bloggers like this: