Lånade kläder

by

falstaff-tofflor

Ibland går jag omkring i teaterns skor, även om man inte får det. Jag avskyr att gå in i klädaffärer. Killarna är så smala och unga och trendiga. Så kommer jag in lite svettig och rund, ingenting passar. Förr köpte jag byxor som inte passade i ren skräck för att jag inte orkade prova. Så nu lånar jag gärna teaterkläder. Jag har ett par skor från Hamlet som jag använder ibland. Men tofflorna från Muntra Fruarna (bilden) kan man däremot inte gå ut i.

Det fanns en skådis som hette Anders Ek som kunde cykla hem i teaterkläderna efter en föreställning. Sen kom han färdigsminkad och påklädd hemifrån och gick rätt in på scenen nästa gång.

4 svar to “Lånade kläder”

 1. Marianne Says:

  Det är både roligt och intressant att få en inblick ”backstage”.
  Jag har aldrig sett en föreställning på Dramaten. Men jag skulle önska mig att få vara där en dag och se hur ni jobbar.
  I fjol hjälpte jag och min syster till med kläder och allt möjligt (och omöjligt) föt Allt för byn.
  Det var väldigt kul att få jobba bakom scenen!
  Jag var tyvärr inte med på Intiman vid ditt besök, men vi (min dotter Kajsa och jag) fick en liten pratstund med dig efter De sammansvurna i Östersund.
  Fortsätt och låt din fantasi berika dig och oss!

 2. Sara Says:

  Jag tycker fler skådisar borde ha på sig scenkläderna lite här och där. Det skulle onekligen piffa upp tillvaron. Tänk att helt plötsligt sitta bredvid Örjan Ramberg i peruk på tunnelbanan, eller Stina Ekblad i värsta klänningen spatserande på Hamngatan. Och så dig i Muntra fruarna-tofflorna såklart :)

 3. Stanley Ketchel. Says:

  Förvånar mig inte alls att du ränner runt i scenkläder på fritiden. Du tycks ju vara en man som saknar egen identitet. Dramaten är din husbonde – och du är dess dräng. Men jag har sett dig ranta runt på scenen Börje Ahlstedt- med krökt rygg iklädd tofflor. Och du ser ut som en enfaldig husdräng som fastnat i de eviga ryggskottets förrädiska rävsax- och jag har hört dig från scenen- och det är som att lyssna till flugors eviga surranden. Ingenting fäster.

  Endast filmen förmår berätta vår samtids undantränga historer. Och där har du uppenbat ingen scenkostym att fylla. Du är Östermalmskärringarnas eviga dräng Börje Ahlstedt- för det är ju trots allt Östermalmskärringar som fyller ut den högborgerliga salongen.

 4. Kajsa Magnarsson Says:

  Jag förstår att du tycker det är jobbigt men tappa inte modet!
  Du är kunden och du ska inte behöva skämmas, om du inte känner dig välkommen i en affär tycker jag du ska säja det.
  Jag jobbar i en damaffär på NK och jag struntar i om den som köper kläder är kraftig eller smal, det viktigaste är att hon får kläder som hon känner sig vacker i och som speglar henne. Jag skäms däremot om vi inte har storlekar till kunden.
  Sedan blir man smal om man jobbar i affär, allt vi gör är ju att stå och gå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 79 andra följare

%d bloggers like this: